Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Rólunk mondták

„Imádom! Akárhol vagyok, előveszem és olvashatom! Nem kell a könyvet cipelni! bármikor kicserélhetem, ha elolvastam a könyvet! Elfér a táskámban. Elég havonta tölteni!

S. Mihályné, Koobe vásárló

„Egy hónapja van nekem egy ilyen. Egyszerűen imádom, azonban csak nagyon keveset tudom használni, mert alig tudom a gyerekem kezéből kicsavarni. Amióta megvan, számítógép és TV helyett olvas. Már ezért is megérte!”

executor1

„Nagyszerű, hogy nem kell cipelnem egyetemi jegyzeteimet mégis minden kéznél van.”

Tóth Zoltán, egyetemi hallgató

„Én áprilisban vettem, sokat használtam, és 1,5 hónap után kellett először töltenem. Nagyon jó kis kütyü, már meg se lennék nélküle. Néha úgy belemerültem az olvasásba, hogy elfelejtettem, hogy nem könyvben olvasok, és lapozni akartam a könyv lapját...:D :D :D”

Szabbree, Koobe vásárló

Cikkek rólunk

Kocka.blog.hu Koobe billentyűzetes tablet tok tesztek

Kaptam a tegnap Koobe X7 plus tablethez egy tokot is tesztelésre, a képeket lejebb láthatjátok, maga a tok egy műbőr anyagból van, ami kinyitható, akár csak egy naptár, vagy amolyan naptáras iratrendező. A belső viszont egy billentyűzetet rejt, a billentyűzeten mint látni a képeken, gyakorlatilag teljes gombsor található.

Bővebben

Technet.hu sikerrel tesztelte e-könyv olvasóinkat

Technet.hu tesztelte a Koobe BeFree, Koobe Junior, Onyx Boox i62HD Angel Glow e-könyv olvasóinkat. Olvassák el a cikk részletet.

Bővebben

Koobe és Grecsó Krisztián a Megoldások Magazinjában

Koobe és Grecsó Krisztián az M1 Megoldások Magazinja műsorában, ahol e-könyv olvasókról lesz szó illetve Grecsó Krisztián beszél az e-könyvek kihívásairól a mai írók szemszögéből.

Bővebben

Technet.hu karácsonyi e-book tesztetelése

Technet.hu nagy karácsonyi e-book tesztje.

Bővebben

Koobe-Onyx teszt

Minden, szívünknek kedves könyvünket szeretnénk magunkkal hordani? Ma már nem utópia e gondolat, csak egy e-reader kell hozzá, és egy megfelelő méretű kabátzseb.

E-ink kijelzős e-readerek

Miután 30. oldalunkon kiveséztük az e-könyvek megszerzésének vagy legyártásának elvi lehetőségeit, következzen egy kis körkép, amelyben a piacon beszerezhető olvasók közül vizsgálunk meg néhányat. Eredetileg négyet terveztünk bemutatni, amelyek közül három az ismert és szeretett e-ink kijelzőt használja, a negyedik (Alcor) pedig tulajdonképpen egy kakukktojás, amely méretével és technológiájával is kilóg a sorból, ugyanis egyrészt kisebb, mint a társai, a kijelzője pedig színes LCD, ennek ellenére az interneten e-readerként árulják, és nem is akármilyen áron. Mindezek miatt inkább nem vettük be ebbe az összeállításba, hanem következő számunkban külön tesztben foglalkozunk vele.

Bővebben

Gyerekek szeretik az e-könyveket

E-book: a gyerekek nyitottak a digitális olvasásra, a szülők nem annyira

Közhely, hogy a digitális média térnyerése és számos egyéb komplex ok miatt a gyerekek kevesebbet olvasnak. 6 és 8 éves kor között a legmagasabb azoknak az aránya, akik az olvasás öröme miatt vesznek kézbe könyveket (minden második gyerek), aztán az életkorral egyre csökken ez a motiváció.

Bővebben

Junior női szemmel

A Koobe hazánkban több readert is forgalmaz, kínálatukban szerepelnek netkapcsolattal rendelkező, érintőképernyős modellek, de „hagyományos”, gombokkal vezérelhetőket is megtalálhatunk. Tesztelésre ezek kistestvérét kaptam meg, a tavaly megjelent Koobe Juniort, amit kipróbálásakor – így a teszt során is – a Sony Pocket Editonhöz hasonlítottam.

Bővebben

Tesztpad Onyx termék vizsgálat

Az e-book readerek, vagy magyarul az e-könyv olvasók szépen lassan begyűrűznek a mindennapjainkba. Sok vita hangzott már el velük kapcsolatban. Pozitív és negatív vélemények egyaránt. Akárhogy is nézzük, mostanra az életünk részévé váltak. Na, és lássuk be igazán jó érzés egy fél könyvtárat vinni a zsebünkben.

Bővebben

Prohardver e-könyv olvasó teszt

Az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban adunk hírt az újfajta, elektronikus könyvek – pontosabban könyvolvasók – megjelenéséről. Mert elektronikus könyvek – valamilyen szöveges formátumban – már régóta léteznek. Valójában az olvasók sem újak. Az első, kísérleti modellekről már több mint egy évtizede hallhattunk, a legismertebb Amazon Kindle pedig múlt novemberben ünnepelte második születésnapját. A világ legtöbb részén viszont azért mostanában kezd terjedni az e-book olvasó, mert végre sikerült csökkenteni az árát.

Tesztlaborunkban egyszerre három járt belőlük...

Bővebben

Nyomdavilág riport

Magyarországi nyomdai termékek, és újdonságok hivatalos szakmai folyóirata a Nyomdavilág riportot készített a Koobe Magyarország Kft. ügyvezetőjével.

A NYOMDAVILÁG-ban rendszeresen helyet kapnak külföldi tudósítások, valamint általunk szervezett tanácskozásokról készített összefoglalók, melyek fontos útmutatói lehetnek rohamosan fejlõdõ és állandóan változó szakmai világunknak.

Bővebben

Jó tanács e-könyv olvasó vásárláshoz

Jótanácsok e-könyv olvasó vásárláshoz

Egyre többen olvasnak elektronikus könyveket. Kérdés, hogy a hagyományos könyv elveszíti jelentőségét és a Gutenberg-birodalom végleg összeomlik, vagy a könyv nem vész el csak átalakul? A válasz a technikai fejlődés új irányai alapján talán eldőlni látszik. Addig is nézzük meg, mi alapján vehetünk e-könyvet.

Bővebben

Geeks.hu Juniort is tesztelte

Tavaly már bemutattuk a Koobe digitális könyvet, amelynek most megérkezett hozzánk Junior névre hallgató kisebb változata.

Kipróbáltuk, érdemes-e ezt választani a nagy testvér helyett.

Bővebben

Index - Könyves Blog

Olyan két-háromezer könyv lehet a gépemen elektronikus formában, digitalizált szépirodalom, sok MEK-es anyag, több tonna scifi, és hát hogy is mondjam, nem a legtisztább körülmények között a birtokomba került pdf-ek, kurrens könyvekről (ez utóbbi iparág főleg a tengerentúlon virágzik, hogy áldja meg az isten minden művelőjét). Büszke is vagyok a gyűjteményemre, az árnyékolja csak be a dolgot, hogy mindezek közül összesen egy könyvet olvastam el az elejétől a végéig, mert monitoron valahogy nem megy. Plusz gép előtt ülve mindig túlságosan kéznél van az internet, aminél jobb figyelemelterelőt még nem talált föl az emberiség.

Bővebben

SG.hu kipróbálta a Koobet

Már egy-két generációval ezelőtt is arra panaszkodtak az idősebbek, hogy a fiatalság nem olvas, és a szépirodalom kezd kimenni a divatból. Pedig a mostani helyzet ebből a szempontból még siralmasabb, amit a Harry Potter-láz kiváltotta határtalan öröm, és a Nagy Könyv szavazás legjobbjai között szereplő kötelező olvasmányok is mutatnak: sok mai felnőtt az iskola elvégzése óta nem vett könyvet a kezébe.

A mai fiatalok nagy része - kivételek persze vannak - technológiafüggő. Erről persze nem a önmagában technológia tehet, de ennek a cikknek nem is ez a témája.

Bővebben

Technet és a Junior

Négy és fél éves korom óta olvasok, sokat és gyorsan. Utálok laptopon könyvet olvasni, mert elfárasztja a szemem. El nem tudtam képzelni, hogy valaha is lesz jobb számomra a jó öreg papírnál-tintánál. Hát lett.

Bővebben

iTextreme Koobe Classic teszt

Könyvolvasó magyarul Teszteltük a Koobe magyar nyelvű kezelőfelülettel és teljes hosszú ékezetes karakter támogatással rendelkező könyvolvasót, mely kényelmes módot kínál olvasásra szinte bárhol, ám a készülék koncepciója még nem teljesen kiforrott…

Bővebben

PC World e-könyv olvasó körkép

PC World e-könyv olvasó körkép Az elektronikus könyv nem pusztán egy adatállomány, amelyet egy közismert, szövegszerkesztő programok által is olvasható formátumban tesznek elérhetővé a vállalatok a világhálón. Az e-book ennél sokkal többet jelent, és közelebb van a mindennapjainkhoz, mint gondolnánk.

Bővebben

Népszabadság riport

Nagy robbanás előtt a villanykönyvpiacAz olvasógépek nem fárasztják már a szemet és egy feltöltéssel akár egy hónapig bírják. Akár most, a strandon, ragyogó napfényben is olvashatók az e-readerek, azaz szabad fordításban az elektronikus olvasógépek.

A zsebben is elférő, elektronikus tintát tartalmazó innovatív kijelzőként működő e-papíros készülékek piacának egyelőre kevés szereplője van jelen hazánkban, de a világszerte teret nyerő szokás a következő években várhatóan markánsan megjelenik itt is.

Bővebben

Mobilport a Koobe Juniorról

Olcsóbb, szebb, jobb: itt a Koobe JuniorA Koobe Junior, azaz a V5 méretével és súlyával nagyobb kényelmet biztosít az olvasáshoz, mint elődje. A processzora gyorsabb, a kijelzője szebb és jobb.'

Bővebben

HWSW.hu tesztelte a Koobe-t

Olvassa el a HWSW.hu cikkét eredetibenMagyarországon még csak születőben van az elektronikus könyvolvasó kultúrája, de lassan túljutunk azon, hogy interneten veszünk nyomtatott könyvet.

A HWSW bízik a jövőben, s ahelyett, hogy csak az amerikai példákon irigykednénk, mi is kipróbáltuk az első magyarországi támogatással is rendelkező és hivatalosan is forgalmazott eInk-alapú elektronikus könyvolvasót.

Bővebben

Független Koobe teszt

Be kell látni, hogy a villanykönyv, mint olyan, nemcsak technológiai, hanem paradigmaváltást is jelent, hasonlót, ha nem radikálisabbat, mint annak idején a nyomtatás megjelenése volt. A kézzel másolt kódexek után a nyomtatott könyvek legalább akkora sokkot jelenthettek koruk „kiadójainak, jogtulajdonosainak” (mondjuk az egyháznak) mint manapság az internet, vagy a filecserélők. Emlékezzünk vissza, hogy az „első” hordozható mp3 lejátszót az USÁ-ban a RIAA egy méretes perrel igyekezett – hiába – megfékezni. Az első szót meg azért tettem idézőjelbe, mert talán nem meglepő módon, az igazi elsőség a szerzői jogokkal kicsit liberálisabban bánó ázsiai szerkezetet a Saehan MPMan-ját illeti.

A villanykönyvek hasonló utat kénytelenek végigjárni.

Bővebben

HVG Techline e-könyv olvasó teszt

HVG Techline.hu
Kipróbáltuk az e-book olvasót, a fák is örültek 2009.04.30

Könyvet olvasni jó dolog! Ha magunkkal tudunk vinni egy fél könyvtárat anélkül, hogy belerokkannánk, az még jobb dolog. Nos, bármilyen hihetetlen, ez ma már nem jelent gondot.

Bővebben

Blikk - e-könyv olvasót karácsonyi ajándékra!

Eddig csak a legtehetősebbek engedhették meg maguknak, hogy egy teljes könyvtárat ajándékozzanak kedvesüknek, szeretteiknek karácsonyra.

Pedig gondoljunk csak bele, ki ne örülne, ha megkapná az ezer legkedvesebb kötetét? És még egy „biankó” ígéretet is, hogy akár további több ezerrel bővítheti tékáját. A koobe.hu mellett több más cég is kínál e-bookot, azonban ezek a magyar piacra még nem nagyon jutottak el ...

Bővebben

HVG cikk e-könyv olvasókról


Bedő Iván cikke az e-könyv olvasókról a HVG 44. heti számában.

Bővebben