Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Rólunk mondták

„Imádom! Akárhol vagyok, előveszem és olvashatom! Nem kell a könyvet cipelni! bármikor kicserélhetem, ha elolvastam a könyvet! Elfér a táskámban. Elég havonta tölteni!

S. Mihályné, Koobe vásárló

„Egy hónapja van nekem egy ilyen. Egyszerűen imádom, azonban csak nagyon keveset tudom használni, mert alig tudom a gyerekem kezéből kicsavarni. Amióta megvan, számítógép és TV helyett olvas. Már ezért is megérte!”

executor1

„Nagyszerű, hogy nem kell cipelnem egyetemi jegyzeteimet mégis minden kéznél van.”

Tóth Zoltán, egyetemi hallgató

„Én áprilisban vettem, sokat használtam, és 1,5 hónap után kellett először töltenem. Nagyon jó kis kütyü, már meg se lennék nélküle. Néha úgy belemerültem az olvasásba, hogy elfelejtettem, hogy nem könyvben olvasok, és lapozni akartam a könyv lapját...:D :D :D”

Szabbree, Koobe vásárló

Tesztpad Onyx termék vizsgálat

2010. 06. 29. 18:15

Az e-book readerek, vagy magyarul az e-könyv olvasók szépen lassan begyűrűznek a mindennapjainkba. Sok vita hangzott már el velük kapcsolatban. Pozitív és negatív vélemények egyaránt. Akárhogy is nézzük, mostanra az életünk részévé váltak. Na, és lássuk be igazán jó érzés egy fél könyvtárat vinni a zsebünkben.

Mostani tesztünkben rendhagyó módon, ezen eszközökkel foglakozunk majd. Illetve a napokban nálunk járt ONYX BOOX 60-assal, amit a KOOBE MAGYARORSZÁG bocsájtott a rendelkezésünkre.

Mi van a dobozban?!

Az ONYX BOOX 60-as dobozában a használati útmutató mellett, USB-s töltőt, és egy nagyon ízléses, színben az olvasóhoz passzoló (fehér) tokot találtunk.

A tok kialakításánál szem előtt tartották azt is hogy a felhasználó hozzáférjen a gombokhoz, az USB csatlakozóhoz, valamint az Onyx érintő tollhoz egyaránt. Ez nagyon pozitív.


A készülék:

Az ONYX BOOX 60-as méretei nagyon impozánsak: 196 x 121 x 10,5 mm A súlya pedig mindössze 298 g

A külseje letisztult, ízléses. Minden kézre esik. Ahogy kell egy e-book olvasónál.

A készülék előlapján, a kijelző alatt találhatóak a navigációs gombok (PREV, NEXT, MENU, BACK, OK)

A készülék alján (balról jobbra haladva) a hangerőszabályzó gombokat találjuk (VOL+ és VOL-), mellette az USB csatlakozó, a POWER gomb (ON/OFF), rögtön utána a fejhallgató kimenet található. Végül pedig az SD kártya slot.

Az ONYX BOOX 60-as egyaránt támogatja az SD és az SDHC szabványt, és egész 32Gb-ig bővíthetjük vele a készülékünket. (Alapból 128MB ROM és 512MB RAM memóriát kapunk.


Ha tovább vizsgáljuk az olvasót, a bal oldalán felfedezhetünk egy érdekes kapcsolót, amivel a WIFI-t kapcsolhatjuk be és ki manuálisan.

A készülék hátuljába rejtve találjuk az ONYX érintő tollat, valamint a RESET gomb is itt bújik meg.

A kijelző: Az ONYX BOOX 60-as 6"-os e Ink Vizplex kijelzőt kapott. A felbontása: 600 x 800 dpi-s szürkeárnyalatú, háttérvilágítás nélküli, tükröződés mentes.

Az érintőképernyőre írhatunk, rajzolhatunk is az Onyx toll segítségével. Praktikus lehet ha ki akarunk emelni egy fontos részletet, vagy csak aláhúznánk azt, egy könyv olvasása során.

Használat: A készülék bekapcsolásához pár másodpercig nyomva kell tartanunk az ON/OFF gombot.

A rendszer, ami amúgy egy Linux 2.6-os, hamar életre kell, és máris a főmenüben találjuk magunkat.

Innen érhetjük el a Könyvtárat, az SD Kártyát, a Legutóbbi dokumentumokat, a Jegyzeteket, a Beállításokat, és a Weboldalakat.

Itt a könyvtár tartalom nézetében választhatjuk a Részletek, a Miniatűrök, és a Lista megjelenítést.

A BOOX 60-as a következő formátumokat támogatja:

EPUB, PDF,Mobipocket (nem DRM), Fb2, TXT,RTF PDB, HTML, CHM, DJVU, Adobe DRM/Adobe Digital Editions JPEG, BMP, PNG, TIFF,MP3.WAV

Mi többek között PDF, HTML és (bár nem szerepelt a leírásában) DOC formátumokkal próbálkoztunk a tesztelés során. (Ez utóbbit nem is sikerült fel ismertetnünk vele.) A magyar karakterekkel egyébként teljesen jól boldogult a BOOX 60-as.

A könyvek szövegét szabadon nagyíthatjuk, a legutóbb olvasott könyvet pedig ott folytathatjuk ahol abba hagytuk.

Valamint van szabad szöveges keresési mód (angol), és szótár funkció is.

Internet:

Az ONYX BOOX 60-assal bárhol, bármikor internetezhetünk is (ha van éppen WiFi kapcsolat a közelben). A net kapcsolat segítségével letölthetünk könyveket, zenéket egyaránt. De az e-book formában megjelenő újságokat (The New York Times, Washington Post.. stb.) is megkaphatjuk így (igaz ezek többsége előfizetéshez kötött), de nagyon sok ingyenes kiadvány található az interneten.


A szörfözésben a WebKit böngésző lesz a segítőtársunk (bár kicsit fapados). Mert hiányzik belőle a címsor, a kedvencek.. és a már megszokott egyéb web böngészős dolgok.


Zene:

Az ONYX BOOX 60-as nem csupán WiFi-vel feltuningolt e-book olvasó, hanem zene lejátszó is!

Összegzés:

Ha a web böngészőt kicsit feljavítanák szinte a legjobb e-book reader lehet a piacon! Az ONYX BOOX 60-as egy nagyon design-os, letisztult, villám gyors e-book olvasó. Kialakítása praktikussá teszi a minden napi használat során. Támogatja a legfontosabb formátumokat és még WiFi is van benne! Mi csak ajánlani tudjuk mindenkinek aki e-book reader vásárlását tervezi!


Az ONYX BOOX 60-ast a KOOBE MAGYARORSZÁG biztosította a tesztünkhöz, amit ezúton is köszönünk!

OLVASSA EL A CIKKET A TESZTPAD OLDALÁN