Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Rólunk mondták

„Imádom! Akárhol vagyok, előveszem és olvashatom! Nem kell a könyvet cipelni! bármikor kicserélhetem, ha elolvastam a könyvet! Elfér a táskámban. Elég havonta tölteni!

S. Mihályné, Koobe vásárló

„Egy hónapja van nekem egy ilyen. Egyszerűen imádom, azonban csak nagyon keveset tudom használni, mert alig tudom a gyerekem kezéből kicsavarni. Amióta megvan, számítógép és TV helyett olvas. Már ezért is megérte!”

executor1

„Nagyszerű, hogy nem kell cipelnem egyetemi jegyzeteimet mégis minden kéznél van.”

Tóth Zoltán, egyetemi hallgató

„Én áprilisban vettem, sokat használtam, és 1,5 hónap után kellett először töltenem. Nagyon jó kis kütyü, már meg se lennék nélküle. Néha úgy belemerültem az olvasásba, hogy elfelejtettem, hogy nem könyvben olvasok, és lapozni akartam a könyv lapját...:D :D :D”

Szabbree, Koobe vásárló

Geeks.hu Juniort is tesztelte

2009. 11. 16. 18:53

Koobe Junior teszt - 2009. november 13.

Tavaly már bemutattuk a Koobe digitális könyvet, amelynek most megérkezett hozzánk Junior névre hallgató kisebb változata. Kipróbáltuk, érdemes-e ezt választani a nagy testvér helyett.

A világon sokfelé, sokféle néven árult Hanlin ebook olvasó a kínai Jinke terméke. A tavaly nálunk járt Koobe Classic a cég Hanlin eReader V3 nevű modelljének felel meg, míg mostani tesztünk alanyát, a Koobe Juniort eredetileg Hanlin eReader V5-nek hívják.

A Koobe honlapja szerint a Junior, nevével ellentétben, nemcsak gyerekeknek készült, hanem bárkinek, aki szeret olvasni – egyszerűen csak kisebb mérete, könnyebb hordozhatósága miatt kapta a Junior nevet. Magáról az eInk technológiáról ezúttal nem írunk részletesen, aki szeretne olvasni róla bővebben, korábbi Koobe Classic tesztünkben megteheti.

Külső

A Koobe Classic és Junior készülékek között tehát a legfontosabb különbség a kijelző méretében rejlik: előbbi 6, utóbbi 5 hüvelykes eInk képernyőt használ, mindkét esetben 800×600 pixeles felbontással. Ennek megfelelően a Junior fizikai mérete is kisebb: tok nélkül 150×105×10 mm-es, tömege pedig 165 gramm.

A készülék mellé egy hasonló, de persze kisebb tok jár, mint a Classichoz, amit egy mágneses pánt tart csukva, így védve a kijelzőt a karcolásoktól. További újdonság, hogy a Junior panelje már nyolc szürkeárnyalatot képes megjeleníteni (a Classic még csak négyet tudott).

A kezelőszervek nagyon keveset változtak a Classichoz képest: az előlapon található gombok tulajdonképpen semmit, és a ki-/bekapcsoló gomb is maradt a felső élen. A jobb oldali él felső részére került viszont egy jog dial, amivel lapozni tudunk – benyomására pedig a helyi menü ugrik elő. Ezzel a kialakítással a lapozás gyakorlatilag bármilyen helyzetben megoldható, hiszen a lapok között váltani a jogon kívül a bal oldali két nagyobb gombbal, illetve a 9-es és 0-s billentyűvel is tudunk.

A készülék tetejére a power gomb mellé került az USB port (a Junionál már 2.0 szabványú) és az SD/SDHC kompatibilis kártyaolvasó. Az alsó élen egyedül az MP3 lejátszáshoz és az angol nyelvű felolvasóhoz használható fülhallgató-aljzat található, illetve itt van a csuklópánt nyílása is. lehetővé teszi, hogy egy kézbe fogva is olvashassuk (utazás közben fontos szempont), ugyanakkor a kisebb képernyő hátrányai azért sok esetben megmutatkoznak.

Értékelés: 4,5 / 5

Olvassa el a teljes cikket a Geeks.hu oldalánOlvassa el a teljes cikket a Geeks.hu oldalán

Kapcsolódó anyagok