Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Segítség a vásárláshoz.

Termék információk

- Információk az ePaper,
eINK megjelenítő technológiáról.

- Cikkek, tesztek, videók, vélemények.
- Videó riportok, média megjelenések.

KINEK AJÁNLJUK KÉSZÜLÉKEINKET ?

- Csak digitális formátumban van meg jópár könyve ?
- Kényelmetlen a számítógépen olvasni az elektronikus könyveit ?
- Fárasztja a szemét olvasás, internetezés közben a monitor fénye ?
- Hamar lemerül a Notebook,PDA vagy egyéb multimédiás megjelenítője?
- Készülékei nem támogatják a magyar ékezeteket, vagy sose nyújtotta azt az élményt, amit egy igazi könyv olvasásakor érez az ember?

Ha bármelyik kérdésre igent tudna felelni akkor megtalálta a megoldást:

  • Bárhová magával viheti mert a készülék nem sokkal nehezebb, mint egy mobiltelefon vagy PDA.
  • Készenléti ideje nem órában mérhető hanem több ezer lapozásban illetve hónapokban.
  • A nagyfelbontású kijelző képe akár egy könyvlapja, háttérvilágítástól és a vibrálástól mentes köszönhetően az E-tinta vagy E-papír néven ismert új technologiának.
  • Belső memóriájában vagy az SD kártyáján több ezer E-könyvet tárolhat, illetve kategóriákba rendezhet.

Androlib blog Koobe S7 Easy tablet

2013. 03. 26. 00:46

Kb. másfél hete kaptam kézhez a fent említett Koobe S7 Easy tabletet. Futár hozta Budapest másik feléből, szinte percre pontosan, ahogy azt a forgalmazó Koobe-vel megbeszéltük. A terméket átvétele utána éhes kisgyerekként téptem fel a fekete nájlon csomagolást és meglepetten tapasztaltam, hogy nem az átlagos kínai Csing-Csung tablettel lesz dolgom.

Aki manapság képben van a tablet forgalmazókkal az jól tudja, hogy a piac alapvetően két részre osztható:

Hivatalos, vagy legalábbis bolttal, vagy bolthálózattal rendelkező, "márkás", garancia és szervizháttérrel rendelkező termékeket áruló eladók. Apróhirdetéses, Vaterás mutyizók, akik sok esetben raktárkészlettel sem rendelkeznek, hanem az eladott termék árát először begyűjtik, aztán az átutalt pénzből rendelik meg Ebay-ről, közvetlen a saját vásárlójuk címére. A szép az egészben az, hogy 2-3 ezer forintos postaköltséget is felszámolnak attól függetlenül, hogy Hong-Kongból ingyenes a postázás Magyarországra. Az így vásárolt termékekhez persze se garancia, se szerviz nem társul, úgyhogy ha 1-2 hónap után beadja magát a "bargain", akkor a user a tablet helyett csak egy tapasztalattal lett gazdagabb.

Ebbe a kétszereplős piacba lépett be harmadik megoldásként a Koobe, ami nem elégedett meg annyival, hogy Ebay-ről rendelgessen, aztán tovább küldje azokat a termékeket, amikről azt sem tudja, hogy micsoda, hanem időt és energiát nem kímélve nézte át a külföldi piacot és válogatta ki azokat a termékeket, amiket nyugodt szívvel és korrekt áron lehet forgalmazni itthon. Amellett, hogy bőséges árúkészletről is gondolkodott, megoldotta a szervizhálózatot és garanciahátteret is és itt még mindig nem állt meg, hiszen egy új brandet is alkotott: A Koobe-t. A képlet nálam bevált: megbízható háttér, napok és nem hetek alatt zajló kiszolgálás, saját brand, mi kell még? Egy Koobe S7 Easy Tablet.

A Brand mindenek felett

Ahogy a fenti képen látszott az S7 brandelt dobozban érkezett, de itt még nem állt meg a print tudománya. A logó feltűnik a garanciapapíron, a mellékelt magyar nyelvű (!) tájékoztatón és a tablet hátulján is. Megnyugtató ilyet látni és tudni, hogy hova lehet fordulni, ha baj van.

A kellékek és az Anyag

A tablet dobozában nem csak a tabletet találjuk, hanem egy 220V-os aljzatba csatlakoztatható töltőt, egy USB kábelt és egy USB átalakítót, amivel egeret, billentyűzetet, vagy külső vinyót is csatlakoztathatunk a Kubinkhoz. Első fogásra nagyon érdekes a tablet, az anyaga eddig egy általam kézben fogott eszköz anyagához sem hasonlítható. Műanyag, ez evidens, de nem a fényes és nem a kicsúszós fajta, matt és inkább tapad, ha egyszer megfogta az ember, addig nem hagyja el a kezét, amíg szánt szándékkal teszi. Ez a Note 2-őmhöz képest plusz pont, annál mindig a frász környékez, hogy elejtem. A kijelző szintén műanyag borítást kapott és ha hosszútávú S7 barátságot szeretnénk kötni, el fog rá kélni a védőfólia. A súlyelosztása jó, nem billen semerre és kényelmes mind álló, mind fekvő helyzetben tartani. Amit furcsálltam az a front panel széle, ami annyira hangsúlyosra sikerült, hogy már-már olyan érzésem volt, mintha 90 fokos szögben hagyták volna és nem kerekítették le, ettől viszont nagyon biztos fogás lesz rajta, szinte beleakad az ember kezébe.

Kipp-Kopp, ki van odabent?

A tablet alapból magyar nyelvvel jön, a 1,2 GHz-es proci jól teszi a dolgát, az Angry Birds Star Warssal jól elszórakoztam rajta, bár azokat a pályákat, amiket máshol sem tudtam három csillagosra csinálni, ezen sem sikerült. GPS és 3G nincs, de ilyen árkategóriában lévő tablettől ez nem is várható, van viszont 4 GB belső memória és egy 7"-os 5 ponton érzékelő kapacitív kijelző, ami kellemesen érzékeny és minden megmozdulásunkra könnye reagál. A GUI egyébként gyors, a használata során semmilyen akadást nem tapasztaltam, jól használható a játékokra, YouTube-ozásra is és a beépített WiFi-nek hála a netre is könnyedén felkúszik.

A kijelzővel kapcsolatban egyedül a betekintési szögön és a fényerőn lehetne egy csöppet javítani, de védelmére legyen mondva, hogy az egyik szemem nagyon rossz, így emiatt az áltlagemberekhez képest hátránnyal indulok a kijelzők terén. Mi fogja a helyet? Ha valaki a tárhelyre kattint érzékelheti, hogy abból valami szépen megvacsorázott és ez a valami nem más, mint az a 300 eBook, amit a Koobe ajándékként pakolt fel a tabletre egyfajta gesztusként és jelezve, hogy a cég bizony e-könyv olvasókkal indította el a pályafutását anno. Ha Maminak vagy Papinak szánjuk ajándékba, akkor a supporttal egy darabig nem kell foglalkoznunk, a 300 könyvvel ellesznek egy darabig.

Tomi banyek, mond már az árát

Oké, elmondom, de előtte elmondom még egyszer, hogy saját brandes, van magyarítás, szervíz, 1 év garancia, 300 eBook ingyen, játékok, 5 pontos kapacitív kijelző, 7 col és 4 giga háttértár. Most már bizonyára nagyon kíváncsiak vagytok, hogy mennyibe kerülhet? Kapaszkodjatok a fotel karfájába: 19.000 és 23.000 forint között vásárolható meg a nagyobb hipermarketekben, vagy rendelhető meg közvetlen a Koobe-tól. Azt hiszem ezzel el is érkeztünk a legerősebb pontjához a tabletnek, hiszen ilyen feature-ökkel és ilyen támogatással ennyiért nem lehet Magyarországon sehol tabletet kapni. Ha ajándékba szánjuk rokonoknak, kistestvérnek és olyanoknak, akiknek nem olvadt szilícium folyik a vérében tökéletes választás lehet, de azoknak a kockáknak is jó vétel, akik az ár-érték arányt helyezik előtérbe. Megfelelő szoftveres telepítgetések után könnyen varázsolható a lakás média-központjává, ahonnan el tudunk-érni és indítani mindent és ha mellé tesszük, hogy a filmezés közben pár disznót is le tudunk vele szedni, akkor 20 ezer forintért 1 év garanciával kiváló vétel lehet.

Kapcsolódó anyagok