Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Androlib blog Koobe X8 Slim Quadrum teszt

2013. 10. 29. 10:50

Volt már szerencsénk Koobe tableteihez (itt és itt lehet visszaolvasni), de az e-könyv olvasókkal indító, és újabban az androidos táblagépek piacára is betörő magyar cég bizony nem üldögélt a babérjain: itt van az újabb generáció, az immár kétmagos 7 inches S7 Easy Dual és nagytestvére, a cég kínálatában újdonságnak számító 8 hüvelykes formával, a négymagos processzort és 1 GB RAM-ot rejtegető X8 Slim Quadrum - ez utóbbit volt alkalmunk alaposabban letesztelni, a Koobe jóvoltából.

Nem fogok sokat kertelni, nagyon megtetszett a készülék. Bár az Android világában a 4:3-as képarány nem a legmegszokottabb, hamar rájöttem, hogy bizony ebben a méretben ez az eloszlás szinte ideális: a karcsú és könnyű készülék még éppen jól elfér a kézben, de a "szélesvásznú" kollégákhoz képest a kijelző még elég nagy szélességet tud felmutatni ahhoz, hogy bármilyen tartalom jól láthatóan jelenjen meg rajta. Emellett elég könnyű (308 gramm) és jó a fogása, szóval nagyon kellemesen használható, barátságos kis készülék, és használat közben nem kell a kitámasztáson gondolkodni, mint a félkilós nagyképernyős kollégák esetében.

A tablet külseje sok egyedi vonást nem tud felmutatni, de beláthatjuk, hogy sok mozgástere nincs egy tervezőnek ebben a műfajban. (Mindenesetre felmerülhet a "láttam már valahol" élmény a készülék felületes vizsgálatakor.) A hátlapot érdesített alumínium fedi, a számos csatlakozó (saját töltőbemenet, microUSB, kártyaolvasó, HDMI-kimenet és persze fülhallgató-jack) mellett a tábla peremén találhatjuk a ki-bekapcsoló és a hangerőállító gombjait, valamint a hangszórók nyílását. Az előlap üvege a kényelmesen megfogható szélességű tiszta fehér kávát és az 5 pontos multitouch kijelzőt fedi. Találunk elő- és hátlapi kamerát is, ezek teszik a dolgukat, de alapvetően csak a hangulat kedvéért kerültek a készülékbe, nem érdemes komolyabb teljesítményt várni tőlük. Ezt egyedül egy tablet esetében vagyok hajlandó elnézni, komoly ember úgysem akar táblával fotózni. (Amúgy ez a készülék leggyengébb pontja.)

A teljes cikk megtekinthető: ITT

Kapcsolódó anyagok

Kapcsolódó linkek