Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Index.hu Icarus8 és Icarus Illumina teszt

2013. 12. 18. 02:39

Mintha Asterix és Obelix került volna a kezünkbe e-könyv-olvasó formájában. A kisebbik Icarus Illumina HD fürge és okos, mindenféle extrákkal felszerelve. A nagyobbik Icarus 8 egyszerűbb, és egyáltalán nincsenek extra tulajdonságai, de megbízhatóan teljesíti feladatát. Az Icarus 8 méretével tűnik ki az átlagos e-könyv-olvasók közül. A trend ezen a piacon ugyanis a hat-hét hüvelykes készülékek, ezt tudják a felhasználók kényelmesen kézbe fogni, akár fekve is egy kézzel megtartani. Súlyuk kellően kicsi, hosszú könyveket olvasva sem megterhelő. Az Icarus Illumina pont ilyen, pici, könnyű, zsebben is elfér.

Ezzel megy szembe az Icarus 8 a maga nyolchüvelykes kijelzőjével: aminek köszönhetően nagyobb lehet a betűméret és kevesebb a lapozás. Előbbi tényleg hasznos lehet azoknak, akik nem látják a kisebb betűket vagy egyszerűen fárasztóbb nekik apró betűkkel olvasni hosszú könyveket. Nézzük meg egymás mellett ugyanazzal a betűmérettel a két olvasót, ebből a szempontból tényleg jobbnak tűnik a nagyobb méretű kijelző.

Az olvasó a lehető legegyszerűbb, nincs rajta billentyűzet, nem érintőkijelzős és nincs háttérvilágítása sem. Arra való, amit a neve ígér, e-könyvek olvasására. Erre viszont tökéletesen alkalmas. Nagy kijelzője egy átlagos könyvnek felel meg, így azoknak ajánlott elsősorban, akik azért idegenkedtek az ilyen elektronikus olvasóktól, mert túl kicsinek tartották a készülékeket. Kijelzője 16 árnyalatot tud megjeleníteni – ez nem sok, de olvasáshoz pont elég, hiszen képeskönyveket egyelőre nem e-könyv-olvasókon nézegetünk.

A teljes cikk megtekinthető: ITT

Kapcsolódó anyagok