Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Segítség a vásárláshoz.

Termék információk

- Információk az ePaper,
eINK megjelenítő technológiáról.

- Cikkek, tesztek, videók, vélemények.
- Videó riportok, média megjelenések.

KINEK AJÁNLJUK KÉSZÜLÉKEINKET ?

- Csak digitális formátumban van meg jópár könyve ?
- Kényelmetlen a számítógépen olvasni az elektronikus könyveit ?
- Fárasztja a szemét olvasás, internetezés közben a monitor fénye ?
- Hamar lemerül a Notebook,PDA vagy egyéb multimédiás megjelenítője?
- Készülékei nem támogatják a magyar ékezeteket, vagy sose nyújtotta azt az élményt, amit egy igazi könyv olvasásakor érez az ember?

Ha bármelyik kérdésre igent tudna felelni akkor megtalálta a megoldást:

  • Bárhová magával viheti mert a készülék nem sokkal nehezebb, mint egy mobiltelefon vagy PDA.
  • Készenléti ideje nem órában mérhető hanem több ezer lapozásban illetve hónapokban.
  • A nagyfelbontású kijelző képe akár egy könyvlapja, háttérvilágítástól és a vibrálástól mentes köszönhetően az E-tinta vagy E-papír néven ismert új technologiának.
  • Belső memóriájában vagy az SD kártyáján több ezer E-könyvet tárolhat, illetve kategóriákba rendezhet.

Kocka.blog.hu Koobe S7 Easy tablet tesztje

2013. 03. 05. 17:55

Az előző három könyvolvasó után most jöjjön egy tablet, amivel ugye tudunk könyvet olvasni, sőt, van előre feltöltve 300 könyv az eszközre. Kíváncsi voltam erre a tabletre, mert eddig olcsó tabletekhez nem igazán volt szerencsém, a legolcsóbb tabletem ami van a családban, Nexus 7, de az legalább 2x ennyibe kerül. Ezért kíváncsian vettem kézbe a Koobe S7 Easy tabletet.

Kicsomagolás: Végre van minden a csomagban, ami kell, hálózati tápegységes töltő, usb töltő és még egy usb on the go kábel is, nem kell venni, pár dolláros, de akkor is kellemes, hogy beleraknak. Maga a doboz gagyi, ha nem tudnám, hogy Koobe az eszköz, azt mondanám, egy noname szar. De ez Koobe, tehát kíváncsian vártam a fejleményeket. Végre el van látva mindennel, amivel kell.

Kicsomagolás után: Az első kézbevételnél azt gondoltam, hmm, ez fémből van és igen, a hátoldala fém és direkt lett vastagabb a tablet, mert ha megkocogtatom, akkor hallani, hogy kicsit nagyobb a hátsó borítás, mint amekkora kellene. De nem baj, lehet, hogy a hűtés miatt, nem tudom. Persze nem vészesen, hiszen egy vékony eszközről van szó, aminek kellemes a fogása. Az eszközt automatikusan vízszintesen fogja meg az ember, mert a kamera ne oldalt legyen, vannak ilyen megszokások. A másik amit egyből észrevesz az ember, az, hogy van kártyabővítő hely, ami ez esetben egy MicroSD. Maga a tablet kerete nem vészesen nagy, megint csak pont akkora, amekkora kell legyen.

Összességében: Azért ugrottam erre a pontra egyből, mert ez egy jó tablet és olcsó 22-24 ezer Ft, tehát valahol 100-110 dollár körül van. Amiben gyengébb az kettő dolog, az első a képernyő, alapvetően szép színe van és nincs vele gond, csak a felbontása gyengébb. Vagyis 800*480 pixel, amíg egy Nexus 7-nek 1280x800 pixel, ami azért jóval komolyabb, egy iPad Mininek 1024x768 pixel. Tehát eléggé el van marad a Koobe, de ismétlem, ez 100-110 dollár. A másik amiben gyengébb az az akkumulátor, ez csak egy 3000-es, ami csak részletkérdés, a Nexus 7 akksi 4325-ös, egy iPad Mini 4400-as. Tehát már a számokból is látni, ez egy kisebb, viszont ez szerintem nem akkora nagy probléma lenne, hogy dupla annyit kell fizetni egy tabletért.

Ez a tablet valójában egy starter, annak szánták, akinek kell tablet, de nem akar sokat költeni rá, cserébe viszont egy használható, könnyű és teljesen vállalható tabletet kap. Előre felinstallálták az Angry Birds sorozatot, 4 giga belső memóriával rendelkezik, Ha ezt választod, akkor teljesen biztosan jól választottál, nem fogsz csalódni.

Kapcsolódó anyagok