Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Segítség a vásárláshoz.

Termék információk

- Információk az ePaper,
eINK megjelenítő technológiáról.

- Cikkek, tesztek, videók, vélemények.
- Videó riportok, média megjelenések.

KINEK AJÁNLJUK KÉSZÜLÉKEINKET ?

- Csak digitális formátumban van meg jópár könyve ?
- Kényelmetlen a számítógépen olvasni az elektronikus könyveit ?
- Fárasztja a szemét olvasás, internetezés közben a monitor fénye ?
- Hamar lemerül a Notebook,PDA vagy egyéb multimédiás megjelenítője?
- Készülékei nem támogatják a magyar ékezeteket, vagy sose nyújtotta azt az élményt, amit egy igazi könyv olvasásakor érez az ember?

Ha bármelyik kérdésre igent tudna felelni akkor megtalálta a megoldást:

  • Bárhová magával viheti mert a készülék nem sokkal nehezebb, mint egy mobiltelefon vagy PDA.
  • Készenléti ideje nem órában mérhető hanem több ezer lapozásban illetve hónapokban.
  • A nagyfelbontású kijelző képe akár egy könyvlapja, háttérvilágítástól és a vibrálástól mentes köszönhetően az E-tinta vagy E-papír néven ismert új technologiának.
  • Belső memóriájában vagy az SD kártyáján több ezer E-könyvet tárolhat, illetve kategóriákba rendezhet.

Kocka.blog.hu Koobe X7 Slim Plus tablet teszt

2013. 03. 28. 01:10

Friss, ropogós, most jött be Magyarországra, itt olvashatok róla először kéz a kézben tesztet, ez egy Koobe X7 Slim plus tablet, annyira friss, hogy még a biztonsági fólia is rajta volt, én húztam le, egy kockának ez érzelemmel teli pillanat :) De nézzük is gyorsan mit lehet mondani róla, akit érdekel persze olvassa el előző tesztet is, ami egy Koobe S7 Easy volt:

http:kocka.blog.hu/2013/03/01/koobe_s7_easy_tablet_teszt_az_olcso_tablet

Kicsomagolás: Aki olvasta az előző teszteket, az láthatta, semmi extra csomagolás, informatív, színes és biztonságos a csomagolás, bár amikor megkaptam kis fejfájást okozott egy szupermarket lánc biztonsági őreinek, mert mondtam, nem kellene teleragasztani matricával, aztán már a végén ott Angry Birdöltünk és mondták, hogy ezt most megjegyezték, nem ragasztanak, viszont ha akarom vigyáznak rá amíg vásárolok :) Persze nem adtam a kicsikét, a lényeg, hogy a csomagolás teljesen rendben van. A csomagolás érdekes dolgokat rejt, megfogadták a tanácsom a Koobenál, bár ez csak nagyképűség, egyszerűen beleraktak mindent ami kell. Rendes hálózati töltő, ami 5V-os, aztán van sima usb kábel és van USB on the go is, na ez már valami tényleg benne van ami csak kellhet. Tudom pár dolláros dolgokról beszélünk, de akkor is kedves dolog, hogy van és kész.

Kicsomagolás után: Nos, ez egy nagyon szép tablet, fehér keret, nem kocka, hanem lekerekített, párom le is akarta nyúlni, mert megy a fehér Blackberry Boldjához, de mondtam, hogy nem kellene, mert tesztpéldány, de ennyit számít a design. Amint írtam minden ott van a dobozban ami kell, a szoksáso 300 e-könyvek is persze, tehát eleve fel van töltve könyvekkel, ami induláshoz jó, akinek ez az első tabletje, az igen is kedvet kaphat, hogy olvasson is rajta, ne csak tartalomfogyasztó legyen.

A tablet vékony, nagyon vékony, az S7 Easynél azt mondtam vékony, akkor most azt mondom, hogy ez nagyon vékony, mert az, egy Nexus 7-nél is vékonyabb, nagyon meggyőző. A hátoldala matt fémből van, ami megy a fehér színhez, az eszköz maga nagyon szépen van összerakva és azoknak üzenem akiknek a vastag keret nem tetszik a tabletek két szélén, hogy itt már abból is visszavettek.

Belső: Ebbe a tablebe belepakoltak aztán mindent, de tényleg, 1.5 GHz-es dualcore, aztán HD képernyő, továbbá HDMI, bluetooth 4.0, 1080p videokimenetre képes, tehát hardwareben aztán nincs panasz, tényleg, az eszköz maga a szokásos gombokkal rendelkezik. Hangerő és a ki-be kapcsoló gomb, nem is kell több. Látszik, hogy gondolkodtak a Koobenál, mert egyoldalra rakták az összes csatlakozót, nem kell azzal szórakoznod, hogy több irányból több kábel lóg ki. Van benne memóriakártya is és támogatja az external 3G-t is, ami egy jó dolog tud lenni, mert nem csak wifivel tudsz netezni. Ha még a hardware dolgokról akarnék beszélni, akkor az eszközzel szállított PSY Gangnam Style videót megnézve, egyből kiderül az eszköz hangosabb mint az S7 Easy, jóval hangosabb, van ereje a hangnak.

Belső és a szoftverek: S7-nél is pakoltak fel rá dolgokat, de itt most aztán végképp nem lehet panasz, ott voltak dolgok amik hiányoztak, ezt úgy mondom, mint aki tapasztalt tablet felhasználó, ha az lett volna az első tabletem, akkor bizony nem hiányozna, mert nem tudom mi is az ami hiányzik. De ebbe az X7-esbe aztán van minden, Skype, Facebook, Twitter, Winamp, Dropbox, Evernote, könyvolvasók, Chrome böngésző, Instagram és az Angry Birds sorozat, Bad Piggies, stb stb. Egészen jó a felhozatala, de komolyan, ennél már csak 1-2 alkalmazás kellhet több, de azt amúgy is meg kell tanulni, hogyan kell használni a Playt, tehát jobb ha a felhasználó rakja majd fel.

Android 4.1.1 jellybean van rajta, ami nekem új, hogy a hangerő gombok szoftveresen is helyet kaptak a "tálcán", tehát nem csak a fizikai gombokat tudod nyomogatni, hanem szoftveresen, a hangerő gombokat, jó ötlet egyébként. Van elég ereje az eszköznek, hogy a 4.1-es androidot futtassa, alapvetően gond nélkül megy a rendszer, nem röcög, nem akadozik, egyszerűen csak fut, ahogy lennie kell.

Negatívum van? Persze, az, hogy nem akarom visszaadni :) De csak viccelek, egyetlen egy valós negatívumot tudok mondani, ami ne tántorítson el a vásárlástól, a WIFI antennája picit gyengébb, ill. nem is gyengébb, maga a fém hátrész miatt picit kisebb a térerő, de nem sokkal, ha egy másik eszközzel kellene összehasonlítanom, például egy Nexus 7-tel, akkor kb 10%-kal gyengébb a wifije. Letöltöttem jó pár wifi analyzer progit, amivel meg tudtam nézni, követni tudtam és ismétlem, 10%-kal gyengébb. Ennyi, ez nem hátrány, ez nem probléma, ettől még ugyanolyan értékű tableted lesz mint a többi.