Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Segítség a vásárláshoz.

Termék információk

- Információk az ePaper,
eINK megjelenítő technológiáról.

- Cikkek, tesztek, videók, vélemények.
- Videó riportok, média megjelenések.

KINEK AJÁNLJUK KÉSZÜLÉKEINKET ?

- Csak digitális formátumban van meg jópár könyve ?
- Kényelmetlen a számítógépen olvasni az elektronikus könyveit ?
- Fárasztja a szemét olvasás, internetezés közben a monitor fénye ?
- Hamar lemerül a Notebook,PDA vagy egyéb multimédiás megjelenítője?
- Készülékei nem támogatják a magyar ékezeteket, vagy sose nyújtotta azt az élményt, amit egy igazi könyv olvasásakor érez az ember?

Ha bármelyik kérdésre igent tudna felelni akkor megtalálta a megoldást:

  • Bárhová magával viheti mert a készülék nem sokkal nehezebb, mint egy mobiltelefon vagy PDA.
  • Készenléti ideje nem órában mérhető hanem több ezer lapozásban illetve hónapokban.
  • A nagyfelbontású kijelző képe akár egy könyvlapja, háttérvilágítástól és a vibrálástól mentes köszönhetően az E-tinta vagy E-papír néven ismert új technologiának.
  • Belső memóriájában vagy az SD kártyáján több ezer E-könyvet tárolhat, illetve kategóriákba rendezhet.

Kocka.blog.hu Onyx Boox i62HD Angel Glow teszt

2013. 03. 05. 16:57

A teszt következő alanya a Onyx Boox i62HD Angel Glow változata, elég hangzatos név, tegnap már mondtam, hogy a szemfülesek tudhatják, ma jön az eszköz, a másik pedig a HD kifejezés. Ez is könyvolvasó, de már átmenet a tablet irányába. A tegnapi tesztben láthattátok az A62S Evolution eszközt, ami csak és kizárólag könyvolvasásra jó, de többre nem, najó egy kis szórakozásra is még elmegy, de ennyi, viszont erre pont jó.

A mostani eszköz ennél több, de nézzük az alapokat:

Kicsomagolás: Ez sokkal kisebb eszköz, ezért a doboza is kisebb, alapvetően itt sem vitték túlzásba a dolgot, papírok, a könyvolvasó és egy usb kábel, ennyi nem több. Ennek a csomagolása viszont szimpatikusabb, masszívabb, gondolom meg akarták védeni a benne rejlő eszközt, jobban mint a másik esetén.

Viszont amit tegnap elfelejtettem mondani, az eszközökön ott van eleve alapállapotban 300 könyv. Ne menjünk bele, hogy ezek a könyvek jók vagy sem, indulásnak igen is jók! Mert van rajta 300 könyv, ami éppen elég ahhoz, hogy megtanuld kezelni magát a könyvolvasót, hiszen szokni kell, netalántán még találsz valami kellemes olvasmányt is, annál inkább jobban érzed magad.

A következő ami elsőre szembeötlik, az, hogy ez aztán kicsi, de nem csak, hogy kicsi, vékony is, szerintem 2 év múlva ekkora telefonokkal fogunk mászkálni, hiszen ha nem találnak ki újat a mobiliparban, csak, hogy évente egy nagyobb képernyő, akkor hamarosan elérjük a szintet. Nade nem viccelődőm, a lényeg, hogy a könyvolvasó kicsi, mint látjátok a képen, van egy vastag kerete, ami megint csak fontos szempont, sőt, ezúttal valódi érintőképernyőről beszélünk és nem ártana nem belenyúlni, hanem rendesen fogni. Az érintőképernyő ebben az esetben valódi kézzel működő dolog, nem stylus, hanem kézi.

Itt most nincsenek kezelőszervek mint a tegnapi eszközön, itt a képernyő két szélén, legalábbis ha álló állapotban fogod, van kettő igazán hosszú gomb, amit lapozásra tudsz használni. Be tudod állítani, hogy melyik hogyan funkcionáljon, alapállapotban a jobboldali felső részét nyomod meg előre, ha a baloldali felső részét akkor vissza lapoz. Az ellenkező oldal meg az ellentétes műveletet hajtja végre,

Kicsomagolás negatívum: Ahogy tegnap is mondtam, most is mondom, egy párszáz, max 1000Ft-os töltő jöhetne, nem rendíti meg az ügyfelet, de a Koobet sem, hogy ha belerakná.

Kicsomagolás után: mint mondtam az eszköz kisebb, nincs alul navigomb, de nekem ez sokkal jobb is így, mert ez aztán végképp könyv méret, nem pedig valami ami nagyobb. A méret szemléltetéséhez itt egy Nexus 7-es, ami ugye 7-es képernyővel rendelkezik.

Használat: Ez az eszköz gyakorlatilag ugyanaz mint a tegnapi turbózott változata, mert ugyanúgy kell használni, csak érintőképernyő, ugyanazok a menük és minden gyakorlatilag ugyanaz benne. Csak a képernyője HD és valódi érintőképernyő és még valami, világít ha az alsó gombot hosszan megnyomod, ez bizony nagyon frankó, mert ha jön a sötét, vagy nincs elég fény, se a valódi könyvet, se pedig a könyvolvasót nem látod. Bezony, mutatom, egy Nexus 7 társaságában:

Nem akarom felmagasztalni, mert a tabletek eleve háttérvilágítással rendelkeznek, de ez egy könyvolvasó, aminek a képernyője elektronikus papír és HD, ez azért már valami. A felbontása 1024*758, ami már elég jónak mondható, ugyancsak 16 szürkeárnyalatról beszélünk, tehát véletlenül se gondolja bárki is azt, hogy most színes HD kijelző, az nem ez az eszköz.

Tovább is van, mondjam még? Van benne WIFI, tehát ez tényleg egy átmenet a könyvolvasó és a tablet között, hiszen elolvasod a könyvet és mellé megnézed az időjárást, vagy csak átfutod az emailokat. Ne feledd ezt többször is el fogom mondani, mert az eszköz nem alkalmas hosszútávú internetezésre, a képernyő frissítése és a 16 szürkeárnyalat nem az a minőségű webes kép, amit elvársz egy tablettől. Tehát ez csak arra való, hogy gyorsan átnézd az emailokat, vagy letölts a netről pár könyvet, esetleg megnézd az időjárást. A wifi-kapcsolatot ugyanolyan könnyen tudod beállítani mint bárhol máshol, kiválasztod melyik routerre akarsz kapcsolódni, azután pedig csak egyszerűen beadod neki a jelszót. Ennyi, az eszköz lekapcsolja a wifit ha olyan programot használsz, aminek nem kell internet, tehát ezzel is spórol az energiával.

SD/SDHC kártyával tudod bővíteni a memóriáját, tehát ez sem fog gondot okozni, az akksi 1600 mAh, tehát ez is kb. 10 000 lapozás után fog lemerülni, a processzor egy 800MHz Cortex A8 CPU. A menü lehet magyar is, tehát ezzel sem lesz probléma,

ePUB, PDF ("reflow"), PRC/MOBI (bez DRM), DjVu, RTF, DOC, DOCX, XLS/XLSX, PPT/PPTX, HTML, FB2, CHM, PDB, TXT, ZIP, CBR, CBZ, JPG, PNG, GIF, BMP, TIFF, MP3

A fenti formátumokat ismeri, ahogyan az előző, mint látni a listában itt is vannak egyéb formátumok is, például MP3, vagyis tudsz zenét hallgatni közben, meg persze képnézegető, de még a Microsoft Office formátumokat is támogatja, tehát nem fog gondot okozni egy előadás ppt áttekintése.

Összességében: Ha egy könyvolvasóra vágysz, ez a tökéletes választás, mert olyan egyéb kiegészítéseket is tud, amik könyvolvasás közben kellhet, lásd zene ill. wifi és alapvető internetezés. A legjobb az egészben a háttérvilágítás, ami rárakja az egészre a koronát, ugyanis ha nincs elég fény, ezzel rá tudsz segíteni egy kicsit a megfelelő olvasásra. Az ára viszont már több, mint a tegnapi, hiszen ez azért HD, WIFI, meg háttérvilágítás, valahol 50-60 ezer között van, ami elsőre soknak tűnik, mondhatni, ennyiért tabletet kapni és ez igaz, de a tablet lemerül 1 nap alatt, minden egyéb funkciója van ami nem kell. Vastagabb és nem ilyen könnyű, meg vékony. El lehet dönteni kinek mi a fontosabb, úgy gondolom, hogy aki sok könyvet olvas, az bizony inkább ezt válassza, mert gyorsan bejön az ára, ha a netről töltjük a könyveket.

További információt, stock fotókat itt találtok:

http:koobe.hu/termek/onyx-boox-i62hd-angel-glow