Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Origo.hu Koobe és Icarus e-könyv olvasó tesztek

2013. 12. 18. 23:01

Tableten mindig facebookozók zaklatnak: csak célhardveren lehet nyugodtan olvasni. Már a magyarok számára is elég nagy az e-könyvek kínálata.

Miért vegyen fekete-fehér e-könyv olvasót táblagép helyett? Mert az e-tinta képernyővel szerelt eszközökön az olvasás ugyanolyan kényelmes, mint a papírkönyveknél, ráadásul az olvasást sohasem szakítja meg rajta egy bejövő e-mail vagy Facebook-üzenet. Árban egyébként már fej-fej mellett haladnak a tabletek és az e-könyves eszközök, de míg ötvenezer forintért csak fapados táblagépet lehet venni, addig ennyiért az olvasók közül már a beépített világítással is felszerelt csúcsmodelleket lehet megvenni. hirdetés Már a magyar is vehet e-könyveket

Egészen a közelmúltig a Magyar Elektronikus Könyvtár ingyenes kötetei mellett gyakorlatilag lehetetlen volt legálisan e-könyvet vásárolni (csak néhány kisebb kiadó foglalkozott velük). Októberben azonban a Telekom közös elektronikus könyvesboltot indított a német Txtrrel, ahol e sorok írásakor több mint háromezer magyar nyelvű e-könyv érhető el, a papírkiadáshoz képest általában ezer-ezerötszáz forintos kedvezménnyel. A megvett köteteket később bármikor újra le lehet tölteni akár másik hardverre vagy táblagépre, telefonra is.

A teljes cikk megtekinthető: ITT