Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Rendszerigény.hu Koobe Icarus Illumina HD e-book olvasó - teszt

2013. 12. 18. 02:03

A Koobe Magyarország Kft. eljuttatta hozzánk a legújabb e-book olvasóját, mely a Koobe Icarus Illumina HD nevet viseli. Első hallásra az Ikarus busz jut az eszünkbe, de ez senkit ne tántorítson el, hiszen semmi köze a készüléknek korunk egyik retro szerelvényéhez. Kézbe vettük, megnéztük, leesett az állunk, majd megszerettük. Hogy miért? Cikkünkből kiderül.

KOOBE ICARUS ILLUMINA HD

Az e-book olvasók ma egyre népszerűbbek, de mégis van egy kis riadalom afelől, hogy miért éri meg jobban e-book olvasót vásárolni, mint egy tabletet, mely természetesen szintén tudja olvasni az elektronikus könyveket. Bennem is kérdések merültek fel e témában, de a teszt végére összeállt a kép, így választ kaptam merengéseimre.

Az e-book olvasó slim dobozban érkezett, amiről azt a következtetést lehet levonni, hogy nincs sok tartozéka. Felnyitva máris megpillanthatjuk a készüléket, alatta a garanciajegy, használati útmutató foglal helyet, illetve találunk még egy micro USB kábelt is, amivel tölteni tudjuk az eszközt és adatokat tudunk mozgatni rá számítógépről. Hiányoltam az AC adaptert, hiszen önmagában az e-book olvasót nem tudjuk konnektorról tölteni, szükség van egy USB töltőre, számítógépre vagy olyan töltőre, mely szabvány USB porttal van szerelve.

A készülékház gumihatású, csúszásmentes anyagból készült. Rengeteg nyomógomb található rajta, mellyel tökéletesen lehet irányítani az egész eszközt, bár az érintőképernyővel tovább fokozható az olvasás élménye. A készülék bal és jobb oldalán a lapozó billentyűk találhatók, míg alul a Home-, opció-, navigációs-, vissza- és frissítés gombok helyezkednek el. Míg a felső élen a zöld állapotjelző LED, a micro USB csatlakozó, a 3.5mm-es jack aljzat és a rejtett RESET gomb kapott helyet, addig a hátsó borítás jobb szélében a microSD kártyafoglalat lett kialakítva.

Egyből feltűnik az óriási, matt felületű 6″-es érintőképernyő, mely 1024×768 pixel felbontást képes porodukálni. A kijelző nem a megszokott tablet képernyő, teljesen más a felépítése és a működése is. Hasonlít a rajzgépek monitorára, illetve kézben tartva olyan hatást kelt, mintha újságpapírt tartanánk a kezünkben, és ezen lenne egy vékony fólia. Nagyon látványos és emellett borotvaéles, lézernyomtató minőségű feliratokkal, ábrákkal. Nem lehet pixeles karaktereket felfedezni rajta, köszönhető ez az E-Ink Pearl technológiának, mely 16 szürke árnyalatot képes megjeleníteni. Igen, ez a kijelző “fekete-fehér”, igazi retro feeling. A látványosság nem mindennapi élményt eredményez, viszont ezen kijelző típusnak is meg van a maga hátránya: lapozáskor nagyon lassú a képfrissítés, illetve érezni, hogy nem egy atomprocesszor zakatol az e-book olvasóban.

A teljes cikk megtekinthető: ITT

Kapcsolódó anyagok