Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Segítség a vásárláshoz.

Termék információk

- Információk az ePaper,
eINK megjelenítő technológiáról.

- Cikkek, tesztek, videók, vélemények.
- Videó riportok, média megjelenések.

KINEK AJÁNLJUK KÉSZÜLÉKEINKET ?

- Csak digitális formátumban van meg jópár könyve ?
- Kényelmetlen a számítógépen olvasni az elektronikus könyveit ?
- Fárasztja a szemét olvasás, internetezés közben a monitor fénye ?
- Hamar lemerül a Notebook,PDA vagy egyéb multimédiás megjelenítője?
- Készülékei nem támogatják a magyar ékezeteket, vagy sose nyújtotta azt az élményt, amit egy igazi könyv olvasásakor érez az ember?

Ha bármelyik kérdésre igent tudna felelni akkor megtalálta a megoldást:

  • Bárhová magával viheti mert a készülék nem sokkal nehezebb, mint egy mobiltelefon vagy PDA.
  • Készenléti ideje nem órában mérhető hanem több ezer lapozásban illetve hónapokban.
  • A nagyfelbontású kijelző képe akár egy könyvlapja, háttérvilágítástól és a vibrálástól mentes köszönhetően az E-tinta vagy E-papír néven ismert új technologiának.
  • Belső memóriájában vagy az SD kártyáján több ezer E-könyvet tárolhat, illetve kategóriákba rendezhet.

Rendszerigény.hu Koobe S7 Easy teszt

2013. 03. 05. 17:42

A héten nálunk járt a Koobe legújabb kiskategóriás táblagépe az S7 Easy. A Koobe egy magyarországi táblagép és ebook forgalmazó és gyártó. Termékkínálatukban nem felsőkategóriás eszközök találhatóak meg, azonban a mindennapi ember számára jó minőséget, jó technikát ajánlanak alacsony áron. De hogy mit is tud, és miért házikedvenc? A válaszokat megtaláljátok tesztünkben.

A csomagolás/A csomag tartalma

A táblagép csomagolása pont a célnak megfelelően lett kialakítva. Némileg emlékeztet a mobiltelefonok csomagolására (kicsit nagyobb méretben). A doboz felső részét lehúzva nyitható ki, melyben a legfelső dolog maga a táblagép, mely az ütődéstől védő csomagolásban van jelen.

A csomagban találunk a táblagépen kívül egy használati útmutatót, egy töltőkábelt, egy USB átalakítót és egy USB kábelt a számítógéppel való összeköttetéshez.

Kialakítás/Tulajdonságok/Lehetőségek

A kialakítása kifejezetten tetszetős. Képernyője 16:9-es képaránya lehetővé teszi, hogy akár filmet is megtekinthessünk rajta, illetve a játékok során is oda tudunk figyelni minden apróságra (a Szókereső játék ezen képernyő mellett akár gyengénlátóknak is ajánlható, hiszen 3×3-as játékmező esetén óriási betűket kapunk, melyek szerencsére nem pixelesednek ki). A kijelzőjénél fontos megjegyezni, hogy a legjobb képet akkor adja, ha merőlegesen nézünk rá, alulról egy negatívot kapunk a képről, azonban más irányokból némi világosodáson kívül nincs nagyobb változás. Akkumulátora kitűnően bírta a kiképzést, ezáltal akár több órányit is filmezhettünk rajta, nem sikerült teljesen lemeríteni, azonban játék közben kicsit jelentősebb merülés volt tapasztalható. Az előlapon találunk egy 1,3 megapixeles kamerát, melyet videótelefonálásra tudunk alkalmazni a Skype programban. Háttértárja 4 Gb-os, melyet külső microSD kártyával 32Gb-ig tudunk bővíteni. Hangzása kifejezetten felhasználóbarát, tehát tisztán szól, nincsenek fülzavaró hibák. Az Android 4.1.1 rendszere kifejezetten jól fut az eszközön, illetve a gyártó pár előzőleg feltelepített programmal, illetve ebook-kal szerelte fel a táblagépet. A játékok között többek között az Angry Birds-t, illetve a további Rovio játékokat próbálhatunk ki, rendelkezünk Facebook, Skype kliensekkel, illetve a több, mint 300 ebook olvasásához hasznos használható Moon+ Readerrel. Fontos megjegyzendő még az 512 Mb rendszermemória és a Boxchip A13 1,2 Ghz-es processzorának teljesítménye. A készüléken a játékok, programok zökkenőmentesen futnak, és még hosszabb használat után sem tapasztalhatunk jelentősebb melegedést. Illetve gyorsasága a wifihez való kapcsolódás során is megtapasztalható, ugyanis gyors reakcióidővel ismeri fel a jelet és ugyancsak hamar kapcsolódik is hozzá. A letöltések folyamán a maximális letöltési sebességet is sikerül elérnie, ezáltal korlátokba sem ütközünk. A csomagban mellékelt USB átalakító segítségével akár egér is csatlakoztatható hozzá, mellyel irányítása külsővé válhat, azonban továbbra is használható érintéssel. Egyetlen dolgot hiányolok mindössze, hogy nincs lehetőség SIM kártya behelyezésére, azonban a többi lehetőség mindezt elfelejteti velünk.

Teljesítmény/Tapasztalatok

A Koobe S7 Easy használata során rádöbbentem, hogy alacsony áron is milyen táblagépeket lehet vásárolni. A korábban bemutatott Overmax Solution 8 táblagéphez képest fél áron vásárolható, azonban hasonló élmények részesei lehetünk. A 16:9-es képaránya lenyűgöző, film nézés közben nem jut az ember eszébe, hogy TV-n vagy táblagépen kereszül nézi. Hangzása tiszta, megfelelő mértékben erős. A mindennapi felhasználók számára kitűnő lehetőséget nyújt, ugyanis a hordozhatóságának és nagy tudásának hála otthon, illetve a munkahelyen is (amennyiben a környezetben van vezeték nélküli hálózat). A belső felépítése ugyan nem ér fel egy számítógéppel, de ne várjuk el, hogy ennyi pénzért egy ragadozót kapunk, amin akár Battlefield 3-azni is tudunk, arra ott van a számítógép, azonban internetezésre illetve egyéb szórakozásra teljesen tökéletes, a netbookokhoz képest az egyetlen hátránya, hogy nincs külön billentyűzet, azonban az azt hiszem senkit se zavar. Tehát az S7 Easy táblagép hamar az ember legjobb barátjává tud válni, hiszen hasznos, hordozható és egyszerű, és ez adja a nagyszerűségét.

Kapcsolódó anyagok