Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Rendszerigény.hu Koobe X8 Slim Quadrum tablet – teszt

2013. 10. 14. 11:49

A Koobe nagy lendületet vett a fejlesztésekben és piacra dobta az első 4 magos tabletjét, mely a Koobe X8 Slim Quadrum nevet kapta. Az E-book olvasókról ismert gyártó a táblagép piacát is teljes mértékben bekebelezte, így széles kínálat közül választhatunk. Tesztünkből most megtudhatjátok, hogy mit tud a négymagos csoda!

KOOBE X8 SLIM QUADRUM

A Koobe-tól elvárt módon ez a tablet is nagyon szép dobozban érkezett hozzánk, melyen számos felirat utal az eszköz tulajdonságaira. A csomag természetesen magában rejti a táblagépet, AC adaptert, USB és OTG kábelt, valamint a magyar nyelvű leírást és garanciakártyát is. Érdemes megemlíteni, hogy a tablet hamvas, finom tapintású fóliában található, ami megvédi a szállítás közbeni esetleges szennyeződésektől, hajszálkarcolásoktól. Ezt a speciális fóliát már nagyon sok gyártó használja erre a célra, így nem először találkozunk már vele.

A táblagép mérete kicsit eltér a korábban bemutatott és megszokott társaitól, hiszen ez a készülék 200 x 135 x 7,8 mm, 4:3 képarányú, 7,9″ átlójú és 1024×768 pixel felbontású képernyővel rendelkezik. Továbbá nagyon fontos információ, hogy a kijelző multipontos, kapacitív IPS technológiát alkalmazza, így bármely irányból és szögből nézve is tökéletesen látható a képernyő anélkül, hogy a színek és alakok elmosódnának. A gyöngyház fehér borítás rendkívül kézenfekvő kialakítású, melynek köszönhetően bármilyen pozícióban kényelmes a fogása. A dizájn nagyon fontos szempont az ultravékony kialakításnak, így a gyártónak különösképpen oda kellett figyelnie, hogy a csatlakozókat hova, mely módon illeszti a készülékbe. Többé-kevésbé sikerült nekik, hiszen a képernyő jobb oldalán (vagy állítva kézben tartva felül), középen helyezkedik el az 1,3MP előlapi kamera. A ház bal oldalán (állítva alul) kapott helyet egészen pontosan 3,5 mm-es fejhallgató-, táp-, microUSB- és mini HDMI csatlakozó, valamint a microSD kártyafoglalat. Szintén itt helyezkedik el még a süllyesztett RESET gomb és a beépített mikrofon is. A felső részen a bekapcsoló- és hangerőszabályzó gombok helyezkednek el, míg a hátoldalon találjuk a hátlapi kamerát és a hangszórót.

A tableten 4.1.1.-es Jelly Bean Android rendszer fut, ami kicsit elavult a 4.2.2-es, korábban bemutatott példányokhoz képest, de tökéletesen hajtja a 4 magot, melyek egyenként 1.3 GHz-es órajellel hasítanak. A memóriából 1 GB, míg háttértárolóból 8 GB került a készülékbe, de ez utóbbiból a rendszer tart fent jelentős helyet (igényünk szerint microSD kártyával 32 GB-ig kibővíthetjük a felhasználható tárhelyet). Videóvezérlője Vivante 1000GC, szintén négymagos. Akkumulátora 4000 mAh-s Li-Polymer, ami sokkal tovább bírja, mint az azonos értékű Li-Lon akkuk. A legfrissebb újítás közé tartozik a Bluetooth 4.0-as adatkapcsolat, ami alacsony energiaszintű, azaz nem meríti túlságosan az akkumulátort, így bátran bekapcsolva lehet hagyni a bluetooth-t. Természetesen az adatátvitel a WiFi-vevőn keresztül történik, mely szabvány 802.11 b/g/n (mi más lenne), de vásárolható hozzá külön 3G adapter, hiszen a tablet ezt is képes kezelni.

A teljes cikk megtekinthető: ITT

Kapcsolódó anyagok