Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Segítség a vásárláshoz.

Termék információk

- Információk az ePaper,
eINK megjelenítő technológiáról.

- Cikkek, tesztek, videók, vélemények.
- Videó riportok, média megjelenések.

KINEK AJÁNLJUK KÉSZÜLÉKEINKET ?

- Csak digitális formátumban van meg jópár könyve ?
- Kényelmetlen a számítógépen olvasni az elektronikus könyveit ?
- Fárasztja a szemét olvasás, internetezés közben a monitor fénye ?
- Hamar lemerül a Notebook,PDA vagy egyéb multimédiás megjelenítője?
- Készülékei nem támogatják a magyar ékezeteket, vagy sose nyújtotta azt az élményt, amit egy igazi könyv olvasásakor érez az ember?

Ha bármelyik kérdésre igent tudna felelni akkor megtalálta a megoldást:

  • Bárhová magával viheti mert a készülék nem sokkal nehezebb, mint egy mobiltelefon vagy PDA.
  • Készenléti ideje nem órában mérhető hanem több ezer lapozásban illetve hónapokban.
  • A nagyfelbontású kijelző képe akár egy könyvlapja, háttérvilágítástól és a vibrálástól mentes köszönhetően az E-tinta vagy E-papír néven ismert új technologiának.
  • Belső memóriájában vagy az SD kártyáján több ezer E-könyvet tárolhat, illetve kategóriákba rendezhet.

Rendszerigény.hu X7 Slim Plus teszt

2013. 03. 26. 01:00

Pénteken érkezett meg hozzánk a Koobe legfrissebb táblagépe az X7 Slim Plus. Korábban a Koobe-tól bemutattuk az S7 Easy-t így a teszt során folyamatos reflektálást, összevetést is találhattok. A teszt során megtudhatjátok miért meglepetés ez az eszköz a Koobe-tól, illetve, hogy mi az oka annak, hogy nem csak a belseje hódít.

A csomagolás, a doboz tartalma

Az X7 Slim Plus a többi Koobe táblagéphez hasonló dobozkát kapott. Azonban bevált hagyomány már, hogy mindegyik termék dobozán egyedi a színvilág, ezáltal ennek a doboznak a fő színe a szürke, és ehhez jön az általános Koobe narancssárga színe.

A dobozban megtalálhatjuk a 7″-os táblagépet, melyet egy kis emelvényen helyeztek el a csomagolás során. A táblagépre van ráhelyezve a használati útmutató, mely teljes mértékben magyar nyelvű. Az alapcsomag tartalma még három kábel is. Egy töltőkábel a 3000mAh-s akkumulátorhoz, egy microUSB kábel, illetve egy USB átalakító kábel, mely segítségével akár egeret is csatlakoztathatunk.

A kialakítás, kiegészítő lehetőségek

A táblagép 7″-os LCD kijelzőt kapott. Az előlapja fehér színű. A sarkai le vannak kerekítve, ezáltal némi fiatalosságot kölcsönözve az eszköznek. A hátoldalán megtalálható a szokásos Koobe felirat, illetve a készülék típusa. Azonban a gyártó a külsőn sem próbált meg ócska műanyaggal spórolni, ugyanis a hátoldala teljes mértékben masszív alumíniumból készült. A hátoldalon található meg továbbá a hangszóró, mely kitűnő hangzást biztosít akár filmnézés közben is. A készüléknek nincs igazán oldallapja, azonban az oldalának nevezhező vékony sávban kapott helyet a microUSB, az audió, a miniHDMI, illetve a töltőkábel csatlakozója. Illetve itt kerülhet behelyezésre a microSD kártya is, továbbá a beépített mikrofon is itt található meg. A készülék tetején található a kikapcsoló, illetve a hangerőszabályzó gomb. Az előlap jobb oldalán található egy 1,3 Mp-s kamera, mely internetes videóhívások során hasznos.

A Koobe a teszt során rendelkezésünkre bocsátott egy tokot, melyben beépített billentyűzet is található. Méretei: 23cm x 14cm x 1,5 cm. Anyaga prémium műbőr. 80 billentyűs QWERTY kiosztású billentyűzete teljes mértékben kielégíti a felhasználók elvárásait. Csatlakoztatása a beépített microUSB kábel segítségével történhet. Használata kifejezetten egyszerű, az érintőképernyős írástól ódzkodó személyeknek kifejezetten ajánlott.

Minket a táblagép tesztelése során kifejezetten segített, használata sok esetben kifejezetten hasznos. Többek között védi a táblagépet a karcolódásoktól és ütődésektől, billentyűzete megkönnyíti a kezelését, némileg netbookká alakítja. Ára kb. 5500 Ft, tehát nem igazán drága, ellenben megérő.

Teljesítmény, tapasztalatok

A tesztelésünk első fázisában lefuttattuk az Antutu Benchmarkot, melynek eredményei kecsegtetőek a táblagép számára. A korábban tesztelt Overmax Solution 8 eredményéből kiindulva a vártnál magasabb eredményt kaptunk. Azonban az eredmények alapján kifejezetten erősnek tűnik a gép.

Természetesen kipróbáltunk játékokat, illetve egyéb programokat, melyek során prímán teljesített. Kipróbáltuk a mérges madarakat, futottunk a gorillák elől, illetve repültünk a Helidroid 3D-t. A Temple Run 2 maximális grafikán is hibátlanul futott, míg a madarak is szép képpel piszkálták le a képernyőről a disznókat. A Helidroid 3D azért került kipróbálásra, mivel az eszköz a 3D-s játékokat is támogatja, így ez a játék is szépen futott rajta.

Képes megbírkózni HD filmekkel is, melyek során nem tapasztalható akadás. A játékok során szintén jól teljesített, felhasználóbarát kialakítása, illetve erős hardvere kitűnő mindennapi társsá teszi. 35000 Ft-os ára nem túl magas, ezáltal viszonylag alacsony áron kapunk egy olyan készüléket, melynek semmi sem akadály.

Kapcsolódó anyagok