Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Segítség a vásárláshoz.

Termék információk

- Információk az ePaper,
eINK megjelenítő technológiáról.

- Cikkek, tesztek, videók, vélemények.
- Videó riportok, média megjelenések.

KINEK AJÁNLJUK KÉSZÜLÉKEINKET ?

- Csak digitális formátumban van meg jópár könyve ?
- Kényelmetlen a számítógépen olvasni az elektronikus könyveit ?
- Fárasztja a szemét olvasás, internetezés közben a monitor fénye ?
- Hamar lemerül a Notebook,PDA vagy egyéb multimédiás megjelenítője?
- Készülékei nem támogatják a magyar ékezeteket, vagy sose nyújtotta azt az élményt, amit egy igazi könyv olvasásakor érez az ember?

Ha bármelyik kérdésre igent tudna felelni akkor megtalálta a megoldást:

  • Bárhová magával viheti mert a készülék nem sokkal nehezebb, mint egy mobiltelefon vagy PDA.
  • Készenléti ideje nem órában mérhető hanem több ezer lapozásban illetve hónapokban.
  • A nagyfelbontású kijelző képe akár egy könyvlapja, háttérvilágítástól és a vibrálástól mentes köszönhetően az E-tinta vagy E-papír néven ismert új technologiának.
  • Belső memóriájában vagy az SD kártyáján több ezer E-könyvet tárolhat, illetve kategóriákba rendezhet.

TECHcorner Koobe X7 Slim teszt

2013. 03. 17. 14:38

Bárcsak egy csöppet jobb kijelzője lenne a Koobe X7 Slim táblagépnek, melyet az elektronikus kiadványok olvasására szánt a gyártó.

Nehéz lenne tagadni, hogy elérkeztünk az olcsó táblagépek korszakába. Néhány tízezer forintért elfogadható minőségű androidos masinákat szerezhetünk, melyek teljesítik a minimális elvárásokat. Továbblépni (az erősebb hardver kínálta előnyöktől eltekintve) a komplex, a tartalmakat is magában foglaló megoldásokkal lehetne ezen a fronton is. Külföldön talán az Amazon Kindle Fire-t nevezhetnénk meg, mint ennek előfutárát, de itthon ez a cím még várat magára.

Persze ügyes jelentkezők akadnak, ilyen a Koobe tablet x7 is. A héthüvelykes készülék az árkategóriájában megfelelő teljesítményt nyújtó, HD-videolejátszásra is használható darab, az 1,2 GHz-es A10-es CPU és az 1 GB RAM jól kezelhető Android 4.0 felületet eredményez. Van a gépben minden, egy normális gyroszenzor, HDMI-kimenet nagy felbontású lejátszáshoz szükséges teljesítménnyel, USB-csatlakozás mobilnethez, összességében egy szavunk nem lehet a vasra. Ami egy kicsit kiemeli a készüléket az átlagból, az a hozzáadott tartalom, a Koobe ugyanis nem csak táblának, hanem színes elektronikus olvasónak tervezte a készüléket. A gyárilag telepített szoftverek megbirkóznak a leggyakrabban igényelt formátumokkal (PDF, EPUB, FB2, TXT, HTML) és hogy legyen is mit fogyasztani, a gyártó 300 elektronikus könyvet pakolt a háttértárra. A könyvek legnagyobb része szabadon terjeszthető mű, de néhány mai alkotás is ott van a palettán, például az Utazásaim az Alkaidával, a Golyóálló kísértet, A második oldalon vagy A végtelen vándora.

Szépen ötvözi az X7 a megfelelő minőségű hardvert a hozzá illő tartalmakkal. Kifejezetten jó vételnek találtuk, mivel mértéktartó árához jó képességek és kreatív körítés társul, csupán kijelzője lehetne kicsit nagyobb felbontású.

Adatok: 7" TFT-kijelző (800×480 képpont), öt érintési pont, Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich), Boxchip A10 CPU (1,2 GHz), GPU 400, 1 GB DDR3 RAM, 8 GB Flash háttértár, Wi-Fi, USB host (3G-hez is), microSD, mini-HDMI

Kapcsolódó anyagok