Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Technet.hu Icarus e-olvasó dupla teszt

2013. 12. 18. 02:13

Az e-olvasók többek esetében visszahozzák az olvasás örömét, a most kipróbált két modell pedig az éjszakai baglyoknak, valamint a kis betűk miatt hunyorgóknak adhat alternatívát a papírra.

Az igazi könyv-élmény persze mindig a papír marad, ezt még a legnagyobb kütyübolondok többsége is így véli, ám személyesen is több olyan véleményt hallottam, miszerint mióta e-olvasóra váltott valaki, újra falja a könyveket út közben, mivel kényelmesebb cipelni és használni is az e-papíros kis eszközöket a sokszor nagy méretű, sérülékeny köteteknél.

Azok között, akik még mindig ellenzik az elektronikus könyvek olvasását, sokszor kerül elő két ellenérv. Egyrészt minek vegyen e-bookot, ha éjszaka azt is kívülről kell megvilágítani, másrészt egy ilyen apró kütyün neki bizony kicsi a sortáv, kötetekből is a nagy alakúakat szereti. A most bemutatott két Icarus modell nekik adhat választ problémáikra.

Nézzük először az Illumina HD nevű modellt! A 6 hüvelykes e-ink kijelző a névnek megfelelően 1024x768 képpontjával felülüti a 720p HD-t - bár ennek itt nem kristálytiszta film-élmény miatt van értelme, inkább a betűk finom rajzolata, a "szőrmentes" sorok, a könnyű olvashatóság miatt fontos. A 16 szürke árnyalat megjelenítésére képes e-papír ugyan nem a csúcskészülékeknél divatba jövő, vakító fehér hátteret használja, hanem egy kicsit tojáshéj-színbe hajló világosszürkét, de a kontraszt olyan szinten erős, hogy még talán kényelmesebb is a szemnek hosszabb távon ez az összeállítás.

Az éjszakai baglyok szintén kitalálhatják az eszköz nevéből, hogy háttérvilágítással rendelkező modellről van szó. Hasonlóan a nemrég bemutatott Onyx Boox i62HD Angel Glow-hoz, a "háttér" ez esetben is inkább oldalvilágítást jelent, de a felületet valóban szép egyenletesen teszi láthatóvá a segédfény, melyet több fokozatban is állíthatunk.

A teljes cikk megtekinthető: ITT

Kapcsolódó anyagok