Termékeink e-Könyvek Letöltések Tesztek, cikkek, leírások Kapcsolat Szerviz Szabályzataink

Rólunk mondták

„Imádom! Akárhol vagyok, előveszem és olvashatom! Nem kell a könyvet cipelni! bármikor kicserélhetem, ha elolvastam a könyvet! Elfér a táskámban. Elég havonta tölteni!

S. Mihályné, Koobe vásárló

„Egy hónapja van nekem egy ilyen. Egyszerűen imádom, azonban csak nagyon keveset tudom használni, mert alig tudom a gyerekem kezéből kicsavarni. Amióta megvan, számítógép és TV helyett olvas. Már ezért is megérte!”

executor1

„Nagyszerű, hogy nem kell cipelnem egyetemi jegyzeteimet mégis minden kéznél van.”

Tóth Zoltán, egyetemi hallgató

„Én áprilisban vettem, sokat használtam, és 1,5 hónap után kellett először töltenem. Nagyon jó kis kütyü, már meg se lennék nélküle. Néha úgy belemerültem az olvasásba, hogy elfelejtettem, hogy nem könyvben olvasok, és lapozni akartam a könyv lapját...:D :D :D”

Szabbree, Koobe vásárló

Technet.hu sikerrel tesztelte e-könyv olvasóinkat

2013. 01. 08. 23:56

Technet.hu tesztelte e-könyv olvasóinkat. Olvassák el a cikk részletet:

Koobe Be Free

A 39 900 forintba kerülő e-könyvolvasót látva sokaknak a korábbi Kindle-generációk (főleg az első és a második) juthatnak eszébe, hiszen elég sok közös van bennük első látásra. Ennyiben nem merül ki azonban a hasonlóság, hiszen mindkét olvasó két gigabájt belső memóriával, valamint 16 szürkeárnyalat megjelenítésére képes, 6 hüvelykes E ink kijelzővel rendelkezik. A készülék e-book megnyitási és kezelési sebességét tekintve némileg jobban teljesít, mint olcsóbb társai, a hat hüvelykes képernyő pedig mindenképp kényelmesebb, jobban látható az öthüvelykesnél, megéri tehát ilyen képátlójú olvasót választani.

Koobe be Free: akinek QWERTY kell, ezt keresse

Koobe be Free: akinek QWERTY kell, ezt keresse

Az olvasó képes vezeték nélküli hálózatokhoz csatlakozni, rendelkezik e-mail klienssel, RSS-olvasóval, valamint böngészővel. Ez így elmondva egészen jól hangzik, de utóbbi kezelhetősége, részben az E ink képfrissítési gyakorisága, részben a processzor gyengesége (vagy rossz optimalizálása?) miatt, némi kívánnivalót hagy maga után. A böngésző menüje nem mindig ugrik fel az erre hívó gomb megnyomását követően, a betöltési fázis elég idegőrlő. A gépelés is elég érdekfeszítő, hiszen a pontot a számmódra való átváltás (ALT) és a SYM gomb megnyomása után felbukkanó kis karaktertáblából kell kikeresnünk. Az e-mail olvasó az első megnyitáskor felajánl több levelezőrendszert, köztük első helyen a Gmailt is, így tehát fél perc alatt kapcsolatot teremthetünk fiókunk és a Be Free közt.

A Be Free-vel jegyzeteket is írhatunk, de egyszerűbb, ha inkább a zsebünkben hordott okos- vagy épp butatelefonunkat használjuk erre a célra. A negatívumok mellett álljanak itt a pozitívumok is: Az MP3-lejátszó hibátlan, tűrhetően szól a beépített hangszóró is, de ugye ezt az eszközt nem zenelejátszásra tervezték. A hivatalos oldalon lévő specifikációban megjelölt formátumokat (PDF, EPUB, TXT, HTML, DOC, RTF, MP3, WOL, CHM, RAR/ZIP, BMP, JPG, PNG, GIF, PDB, FB2,DjVu, LIT Adobe DRM) szépen olvassa, de 200 MB-os PDF-eket azért lehetőség szerint ne etessünk vele.

Verdikt:

Könyvolvasóként kitűnő, minden formátumot megeszik, egyedit nyújt a teljes fizikai QWERTY billentyűzetével, de az extra alkalmazásokon még egy kicsit dolgozhattak volna.

Termékjellemzők:

 • 6" E Ink kijelző, 600×800 pixel,
 • Árnyalat megjelenítés: 16 szürkeárnyalat
 • Memória: 256MB DRAM, 2GB Belső memória
 • WiFi Kapcsolat: 802.11b/g szabvány, beépített böngészővel
 • Méret: 18 9mm × 126 mm × 9.9 mm

Koobe Junior

A Koobe kínálatában kapható legolcsóbb olvasó 26 990 forintos akciós árával hódít. A Be Free 16 szürkeárnyalatos megjelenítésével szemben mindössze ennek felét, nyolcat képes megmutatni a Junior, öthüvelykes képernyőjén, 800 × 600 pixelen viszont ezt elég gyorsan teszi, formátumtól (PDF, DOC, RTF, HTML, TXT, CHM, DJVU, EPUB, LIT, PRC, MOB) függetlenül. Leírása szerint ezen túl képes kezelni az MP3-, PNG-, TIF-, GIF-, BMP-, JPG- és PPT-fájlokat is. Galéria Koobe Junior: pici, olcsó, jó

Koobe Junior: pici, olcsó, jó

Amennyiben a vásárlónak sikerül összekapcsolni az olvasót a számítógéppel, 512 megabájtnyi belső memóriával gazdálkodhat, de ezt természetesen SD (nem microSD) kártyával bővítheti, akár 16 GB-al is. Nem látom ennek szükségességét az e-könyvolvasók piacán, hiszen ritkán olvasunk egyszerre 2-300 könyvet, nem nézegetünk 2-300 MB-os óriás PDF-eket tele képekkel (5"-on pedig főleg nem) zenéket pedig valószínűleg mindenki az okostelefonján, vagy épp az MP3/MP4/MP5 lejátszóján hallgat, így elég volna 128 MB is.

A modell igen egyszerűen használható, 400 MHz-es processzora ugyan nem vetíti elő az űrszondaként való felhasználási lehetőséget, de elég kényelmesen kezelhető, néhány perces használat után összeszokik vele az ember. A könyvek első alkalommal való megnyitása elég gyors, (egy 1,3 MB-os ePub-fájlhoz 7 másodperc kellett, egy majdnem kétszer ekkora PDF-hez négy) a lapozási sebesség is elfogadható. A jól formázott szövegek szépen nagyíthatók, bár az S és az M méret közt lehetne valami köztes megoldás is, hiszen az S sokaknak túl apró betűs, az M pedig túl nagy, de ez már igazán csak szőrszálhasogatás.

Verdikt:

A Junior nagy meglepetést okozott, hiszen elfogadható ára (26 990 Ft) mellett sok formátumot olvas, pofonegyszerű a kezelése, nincs tele felesleges szolgáltatásokkal, (Wi-Fi, e-mail, böngésző, jegyzettömb) a sebességgel nincsenek problémái, egyedüli negatívumként a képernyő méretét lehetne felhozni. Amennyiben e-könyvolvasó vásárlása előtt állunk, érdemes megnézni egy 5", illetve egy 6"-osat is, saját szemünkkel meggyőződve a kettő közti különbségről.

Termékjellemzők:

 • Kijelző: 5 " E Ink, 800 × 600 px
 • Árnyalat megjelenítés: 8 árnyalatú szürke
 • Processzor: Samsung ARM9 400 Mhz
 • Memória: 512 MB belső és 16 GB-ig bővíthető SD
 • Átlagos lapozás egy feltöltéssel: akár 8000 - 9000 oldal file formátumtól függően
 • Méret: 151 mm x 105 mm x 10 mm

Onyx Boox i62HD

A Boox i62HD-t egyértelműen az e-book olvasók csúcskategóriájába szánták. Az eszköz lelke egy 800 MHz-es ARM Cortex A8-as maggal rendelkező processzor, a mellé társított 256 MB DDR RAM, illetve a kifejezetten magas felbontású e-ink panel. Ez utóbbi 1024×758 pixelt jelent, ami a 6"-os méretű kijelzőn tűéles megjelenítést produkál. A 16 szürkeárnyalatos panelen sötétben és napsütésben is tudunk olvasni, mivel világítással is felszerelték az eszközt. A fényerő bár igen magas (a legalacsonyabb beállításon talán túl magas is), a bevilágítás elosztása nem túl egyenletes, ami főleg a kijelző felső részén zavaró, ahol feltűnően foltos. A relatív erős hardver ellenére az eszköz nem túl fürge, de ez az e-ink technológiából adódóan nem is mérvadó, mivel annak képfrissítési aránya nagyon alacsony. A lapozás sebességére nem lehet panasz, de 1-1 menü zavaróan lassan bukkan elő.

Onyx Boox i62HD, azaz Angel Glow

A vezérlés teljesen érintés alapú - a két oldalon elhelyezett lapozó gombokon kívül csak egy gomb található a kijelző alatt, mely hosszan nyomva a világítást kapcsolja ki/be, röviden nyomva pedig az előző képernyőre visz minket vissza. Az említett (hosszúkás, alacsony profilú) lapozó gombok elhelyezés nem a legjobb, mert a készülék fogása közben azok elérése nehézkes. Akinek ez nem felel meg, annak persze ott van az érintéssel, akár lapozás mozdulattal történő lapozás is, bár akad olyan felhasználó, akik nem szívesen nyúl hozzá a kijelzőhöz. A beépített 4 GB-os tárhelyet további 32 GB-al toldhatjuk meg, amennyiben behelyezünk egy microSD kártyát.

A gyárilag már rengeteg könyvet tartalmazó olvasó igen sok formátumot támogat: ePub, PDF (DRM-es is), mobi/prc - MobiPocket (DRM nélküli), CHM, PDB, TXT, RTF, HTML, DJVU, FB2, DOC, MobiPocket (DRM nélküli), (FB2, HTML, RTF és TXT, ZIP-be csomagolva is), DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX. Ezeken felül JPG, GIF, TIFF, BMP és PNG képeket, MP3 és WAV hangfájlokat, valamint CBZ, CBR és CB7 képregény formátumokat is fel tud dolgozni. Az olvasóba több szoftver is integrálva van, melyekkel a könyveket meg lehet jeleníteni - ilyen a CoolReader, vagy a hagyományos PDF Reader is.

Angel Glow a napon

A Boox i62HD WiFi adapterrel is rendelkezik, vagyis internetezhetünk is vele, az akkumulátor 1600 mAh-es, ami a gyári adatok szerint 10000 lapozást tesz lehetővé - ezt értelemszerűen nem állt módunkban tesztelni, de még aktív használat mellett is több hetes rendelkezésre állást jelent ez. Az eszköz 10,9 mm-es vastagsága, illetve a vonalvezetése igen robusztussá teszi azt, de ez jót tesz a fogásának.

Verdikt:

Ha hozzá tudunk szokni, hogy a háttérvilágítás főleg a kijelző felső részén nem túl egyenletes, akkor nem lesz okunk panaszra a Boox használata közben. Jelenleg 57 900 forintért lehet megkapni, he pedig ez valakinek már túl sok lenne, akkor ott van ugyanez a modell háttérvilágítás és HD-felbontás nélkül nélkül 50 ezer forintért (ONYX BOOX i62 Espresso). Akinek tehát azonnal kell jó minőségű e-book olvasó WiFi-vel, szuper kijelzővel, és háttérvilágítással, annak ez egy megfontolandó ajánlat lehet.

Termékjellemzők:

 • Kijelző: 6" HD Angel Glow E-Ink PEARL érintőkijelző 1024×758 px
 • Árnyalat megjelenítés: 16 szürkeárnyalat (Pearl)
 • Processzor: 800 MHz Cortex A8 CPU
 • Memória: 4GB belső és 32 GB-ig bővíthető
 • WiFi: 802.11b/g/n (11/54/300 Mbit/s)

(A cikkünk elkészítéséhez szükséges tesztkészülékeket köszönjük a Koobe Magyarország Kft-nek, akikről a Koobe Junior, Onyx Boox i62HD, illetve Koobe Be Free készülékeket kaptuk. Ezekhez az e-book olvasókhoz a forgalmazó több mint 300 elektronikus könyvet ad előre telepítve, aminek a listáját ezen a linken lehet elolvasni.)

E-könyv olvasó halom